Spašavanje podataka sa SSD diska

SOLID STATE DRIVE

ssd disk podaci spašavanje

SSD diskovi, brz, praktičan, danas čak i cjenovno prihvatljivi, sve više se koriste u modernim prijenosnicima i računalima. No nažalost, dosta se i kvare, pouzdanost ne prati performanse. Budući da se tehnologija zasniva na istim flash chipovima kao i kod USB stickova, samo ih imamo 8, 16, do čak 128, problemi su identični kao i kod ostalih flash medija. Danas imamo diskove koji se spajaju na SATA, mSATA, M2 ili PCE-Express 3 sučelja. Kapaciteti su stigli do 4TB.

Neovisno da li Vam je SSD neočekivano prestao raditi, da li blokira, ili gubi podatke, nije sve izgubljeno.

Uspješno spašavamo podatke sa:

– mrtvih Solid state diskova

– zablokiranih Solid state diskova

– diskova koji ne vide svoj kapacitet

– prepisanih Solid state diskova

– pobrisanih Solid state diskova

– potrganih Solid state diskova

– SSD RAID diskovnih polja

Uz uporabu najsuvremenijih robotiziranih infracrvenih i lemilica na vrući zrak skinut ćemo memorijske čipove BGA TSOP-48 (TSOP-48 short, TSOP-48 flat i slični) i pripremiti ih za tretman u posebnim čitačima kako bi došli direktno do memorijskih lokacija čipa, logički ih objediniti i pretvoriti u uporabljive podatke. Svaki SSD se sastoji od kontroler CHIPa i memorijskih čipova. Radi velikog broja proizvođača i modela kontrolera najveći problem kod spašavanja podataka sa flash medija je objedinjavanje (dekodiranje) podataka u čitljivu strukturu. InfoLAB već ima bazu od preko 200 SSD različitih algoritama i svakodnevno razvijamo nove.

PCE-Express 3 Intel SSD

 Samsung M2 SSD spašavanje podataka

SSD-ovi su namijenjeni za brzinu, odnosno za sve kojima je potrebno i žele brže izvođenje aplikacija, učitavanje, podizanje sustava.

Prednosti:

– Visoke brzine čitanja i pisanja
– Ne posjeduju mehaničke sklopove
– Tih rad, otpornost na vibracije
– Odličan kao OS disk

Nedostaci:

– Maleni kapaciteti
– Visoka cijena
– S većom popunjenošću gubi na performansama