Network Area Storage, NAS

InfoLAB, 16.8.2013. – mali mrežni storage sustavi su izuzetno praktični za spremanje i dijelenje podataka na nivou jedne mrežne grupe. Da li je to mali ured, kuća, ili neki studio, ovakvo centralno spremanje podataka olakšava pristup i dijelenje svim korisnicima. Današnje mreže su protočne i brzina pristupa je vrlo visoka. Sustav svakog NAS uredjaja je obično baziran na nekom RAID polju koje nam osigurava odredjenu redudanciju (RAID 1 ili RAID 5). No ipak ne zaboravite napraviti backup Vašeg NAS uredjaja (najjednostavniji USB disk će biti dovoljan, napredniji uredjaji to automatski rade). Samo tako su vaši podaci 100% sigurni.
Ukoliko se pojavi bilo kakav problem sa NASom ili nekim od diskova, budite vrlo pozorni, jer iako ste vjerojatno pročitali da bilo koji disk možete “na živo promjeniti”, često to ne bude tako. U slučaju bilo kakvog problema prije no što se stanje pogorša slobodno nas kontaktirajte za savjet, informaciju.
Uspješno spašavamo podatka sa svih tipova oštećenih i uništenih NAS, SAN i ostalih storage rješenja, kao i sa svih tipova RAID polja.
seagate_nas440