Prijenosni diskovi bez kabela

infoLAB 28.09.2021. – Prijenosni diskovi bez kabela tj. external wireless hard drives.  Za svestrano rješenje za pohranu datoteka i izradu backup-a razmislite o bežičnim prijenosim diskovima. Ovi tvrdi diskovi HDD i SSD-ovi bez kabela nude elegantnije i minimalističko riješenje koje ne zahtijeva da priključite prijenosno ili stolno računalo za pristup datotekama.

Još bolje, najbolji bežični diskovi podržavaju više uređaja pa nećete morati brinuti o problemima s kompatibilnošću. To znači da ga možete povezati i sa svojim pametnim telefonima i tabletima te ga koristiti za sigurnosno kopiranje ili prijenos mobilnih datoteka i oslobađanje prostora na svojim uređajima. Budući da su ova rješenja za pohranu bez kabela, morate brinuti o jednom kabelu manje.  

Jedine mane bežičnih diskova su kapacitet trajanja baterije te brzina i pouzdanost. Znamo da u današnje vrijeme nema pouzdanog diska i medija za pohranu podataka, zato samim time uvijek moramo raditi backup podataka. Ali kao jedno praktično riješenje za backup ako puno putujemo, postaje nezaobilazan dio opreme.

Na linkovima donosimo par modela poznatih proizvođača.

Ali napomena naravno kao i uvijek bez obzira koliko smatrali da su diskovi pouzdani i imaju realno mali postotak kvarova, nažalost pouzdanog medija nema. Jedini način zaštite je da uvijek radite kopiju podataka na barem još jedan fizički disk koji budete čuvali u „offline“ modu tj. u ladici.

Nebitno da li ste izgubili podatke sa računala, HDDa, SSDa, servera, telefona, USB sticka, spašavamo podatke sa svih vrsta medija. Već 27 godina uspješno spašavamo podatke sa raznih uređaja i medija za pohranu podataka te koristimo najsuvremeniju opremu za spašavanje podataka.

Vrhunski tim stručnjaka, inženjera Vam je uvijek na raspolaganju. Slobodno nas kontaktirajte.