Zaštita podataka

Zaštita podatakaZaštita podataka na računalu, mediju. Na medijima za pohranu podataka danas držimo skoro sve, kako poslovne tako i osobne podatke. S toga kad više ne koristite neki uredjaj, ili ste ga zamjenili novim, zapitajte se što je sa podacima koji su gore bili. Razvili smo posebne usluge trajnog sigurnosnog uništavanja podataka uz garanciju. Također je potrebno zaštiti i podatke koji su spremljeni u našem računalu – od neovlaštenih upada sa istog ili drugih računala i od napada.

Zaštita podataka – saznajte više:

www.zastitapodataka.com.hr

 

Enkripcija podatka

Enkripcija podataka je tehnologija za zaštitu podataka koja šifrira podatke na vašem tvrdom disku HDD-u. Enkripcija diska se može vršiti softverski ili hardverski.

Sigurnosne kopije

Sigurnosne kopije (backup) se rade kako bi se korisnici osigurali od gubitka podataka, koje kasnije ne bi mogli vratiti.

Maskiranje podataka

Maskiranje strukturiranih podataka je proces prikrivanja određenih podataka u tablici baze podataka kako bi podaci bili osigurani i korisnikove informacije osjetljivog sadržaja ne bi mogle izaći iz autorizirane okoline.

Brisanje podataka

Brisanje podataka je metoda kojom se u potpunosti uništavaju svi elektronski podatci na tvrdom disku ili nekom drugom digitalnom mediju kako bi se osigurali da podatci ili informacije ne izađu nakon što se uređaj prestane koristiti.

Međunarodni standard ISO/IEC 17799