Flash spider Board

infoLAB 15.03.2021. – Flash spider board. Kako se tehnologije razvijaju i kako bi olakšali našim inženjerima spašavanje podataka, još jedan „spider“ je postao dio našeg tima. Kada se spašavaju podaci sa monolith chipova ukoliko je potreban pristup izravno memoriji, za čitanje memorijskih lokacija potrebno je pristupiti servisnim pinovima na samoj memoriji (slika 1.)

slika 1.

Za osiguravanje što bolje veze između uređaja za spašavanje i samog memorijskog chipa treba lotati specijalne žice na sam memorijski chip. Kako bi uštedili vrijeme i kako bi što više ubrzali procese sa samim time i smanjili vrijeme utrošeno za spašavanje te istovremeno i cijenu spašavanja, pridružili smo našem timu flash spider board (slika 2.). Alat funkcionira tako da umjesto lotanja žica koristimo iglice kojima spajamo kontakte između uređaja i memorijskog chipa, time ostavrujemo dobar kontakt, te smanjujemo šansu da se nešto krivo spoji.

slika 2.

Ne vjerujte Flash memorijama, vjerujte sebi. Koristite Predlažemo da kupite uređaj nekog proizvodjača koji ima vlastiti razvoj: SanDiskKingston, SonyToshiba itd… I najkvalitetniji uredjaj se može pokvariti, s toga stvorite sustav da redovito backupirate sve što imate  na ovim uredjajima. Sigurnosni backup je jedina opcija.

Ukoliko trebate savjet ili ste izgubili podatke pa trebate povrat podataka, slobodno nas kontaktirajte.

Već 27 godina uspješno spašavamo podatke sa raznih uređaja i medija za pohranu podataka te koristimo najsuvremeniju opremu za spašavanje podataka. Vrhunski tim stručnjaka, inženjera Vam je uvijek na raspolaganju.