Pouzdanost medija za pohranu podataka

Infolab Spašavanje Podataka data recovery

infolab 12.01.2024.– U doba digitalizacije pouzdanost medija za pohranu podataka je postala jako bitna stavka korisnicima. Korisnici se često suočavaju s izazovom odabira pravog medija za pohranu podataka.

Pitanje “Koji disk bi preporučili?” korisnici često postavljaju. No, to pitanje nažalost i nije najbolje; u današnje vrijeme tržište je preplavljeno razno-raznim proizvođačima diskova, za sve potrebe (interni i vanjski diskovi za pohranu, SSD diskovi, diskovi za ugradnju u NAS uređaje…).

S brzim razvojem tehnologije sve češće se desi “kvantiteta, a ne kvaliteta”, a tome su podložni i proizvođači diskova. Najčešće su korisnici ti koji vrše testiranja diskova. Rijetko kad postoji “univerzalna” preporuka. Ponekad se desi da, slabo korišten disk star 10 godina bude u boljem stanju nego noviji disk korišten svega par puta.

Svi diskovi jednom stanu, bez obzira na kvalitetu izrade, cijenu, brand… Bolje pitanje za postavili bilo bi “Koliko diskova koristiti za pohranu podataka?” Nažalost trenutno nema pouzdanog medija za pohranu podataka.

Stoga, preporuka je kupnja diskova koji imaju dobar omjer cijene i kvalitete, te naravno što duže jamstvo. S obzirom da su podaci od korisnika bitnija stavka od samih diskova; diskovi se lako zamijene, ali podaci ne.
Upravo iz tog razloga, svima predlažemo više diskova i adekvatni plan disperzije i pohrane podataka na više točaka, da se spriječi (ili čim više umanji) gubitak podataka.

Izrada sigurnosnih kopija ključno je za očuvanje vaših podataka. Ako imate pitanja ili trebate tehničku podršku, slobodno nas kontaktirajte, jer Vaši podaci su naš prioritet.

Vrhunski tim stručnjaka, inženjera Vam je uvijek na raspolaganju.