Vraćanje podataka sa telefona

InfoLAB 12.5.2015. – od korisnika smo zaprimili polomljeni i potrgani Samsung S4 preko kojeg je prešao kamion! U ovlaštenom servisu su konstatirali potpuno uništenje LCDa, matične ploče i neisplativost popravka.
Samsung S4 polomljeni

Otvorili smo telefon i na reSoldering stationu skinuli chip sa podacima, napravili kompletnu pripremu, mikročišćenja i kontaktnu definiciju svakog pina. Za ilustraciju radi se o pvoršini 6,55mm x 6,55mm na kojoj ima 148 kontakta.
emmc povrat podataka

Da bi imali priliku iščitati sadržaj, potrebno je uz naponske vodove zalotati i 7-20 ostalih kontata, ovisno o tipu i modelu korištenog chipa. Zamislite, kakvo je potrebno mikrolemljenje i oprema, uz spoznaju da na ovako sitnim rasterima i najmanja razlika u otporu pojedinog voda dovodi do pogrešnog čitanja i nestanka podataka.
S toga smo razvili vlastito rješenje koje nas upozorava koji pojedini vod može biti problematičan i gdje treba napraviti korekcije.
android iphone winphone

Na gornjoj slici možete vidjeti kako izgleda to mikrolemljenje pod mikroskopom. Da bi dobili čitljive podatke potrebna je posebna sonda koja nam osigurava prihvat iščitanih podataka po segmentima i modulima.
spašavanje podataka iz telefona

Što nas u konačnici dovodi do rješenja, i pojave prvih struktuiranih particija iz kojih možemo početi dobivati spašene kontakte, slike, poruke, Viber i What’sUp zapise.
100% spašena android struktura podataka

Na kraju, uz dosta truda i puno utrošenih radnih sati korisniku smo uspješno spasili preko 98% svih podataka.

Napomena: Sve fotografije u ovoj objavi su nastale u InfoLAB laboratorijima u Zagrebu ili Veroni. Ne koristimo generičke slike sa interneta, ovdje su stvarne slike tehnološkog procesa spašavanja podataka i kao takve su vlasništvo InfoLAB d.o.o. ili InfoLAB Data s.r.l. Prenošenje slika je dozvoljeno samo uz dopuštenje vlasnika.