Pouzdanost hard diskova

RAID NAS infoLAB

infoLAB, 16.02.2020 – Pouzdanost hard diskova: Obzirom na vrlo visoke kapacitete, dobra. No, idemo pogledati širu sliku. Danas smo u vremenu “cloud computinga”, “online” servisa itd… Naravno,  sve nam to olakšava svakodnevni rad, i lijepo je znati da tamo netko drugi brine o sigurnosti naših podataka i redovitim sigurnosnim kopijama. Ipak, iza svakog Cloud/backup/storage online servisa stoje tisuće i tisuće hard diskova koji negdje čuvaju i Vaše podatke. Jedan od takvih velikih je i BACKBLAZE.
Uvijek rado prenesemo godišnji izvještaj o poudanosti diskova, koji objavljuju i koji se obzirom na količinu i statističko praćenje nametnuo kao najrealniji pokazatelj. Konkretno danas koriste 122507 diskova, od 4 do 16TB od 3 najveća proizvodjača. Impozantna količina, i svakako dovoljna za znakovitu statističku analizu.
Ako pogledate priloženu tablicu, ukupni postotak kvarova je oko 1.89% *, ali bitnije od tog podatka su dva pokazatelja koja imamo. Današnji veliki diskovi  se više kvare protekom vremena, nakon 2 godine korištenja, postotak se povećava.
Druga bitna činjenica je da generalno povećanje kapaciteta nema direktne povezanosti sa postotkom kvarova. Već, jernostavno, neki modeli su bolje složeni, i imaju manji postotak kvara…
Mehanički hard diskovi se i dalje razvijaju, i kako stvari stoje i dalje će imati najbolji omjer kapacitet/cijena.
Koristite ih bez susprezanja kao najpovoljniji izbor za backup – sigurnosno spremanje podataka. Već smo ranije pisali da je sve svoje bitne podatke dobro držati kod sebe. LINK.
InfoLAB već preko 25 godina uspješno spašava podatke sa svih vrsta mehaničkih hard diskova, i uz najsuvremeniju opremu tu smo uz Vas, bilo da ste slučajno izbrisali podatke, ili Vam se pokvario HDD, ili je RAID/NAS prestao raditi.
Computer problems? – Call infoLAB!

Pouzdanost hard diskova

Informacije i podaci su vlasništvo Backblaze Inc. i kompletan tekst možete pronaći na LINKu.
* – pouzdanost hard diskova je ovdje mjerena u gotovo idealnim uvjetima, sa vrhunskim kućištima, napajanjima, i radnim uvjetima primjerenim data centru