SUSTAVI VIDEO NADZORA

hdd recorder data recovery

infoLAB 22.09.2020 – Sustavi video nadzora osmišljeni su tako da bi zaštitili i sačuvali najvrijedniju imovinu, stoga u današnje vrijeme industrija video nadzora se brzo razvija. Potražnja za sve većom rezolucijom videozapisa i što većom vremenskom duljinom zapisa je sve veća te zahtjeva što veći kapacitet pohrane. Stoga uređaji za pohranu u srcu takvih sustava imaju bitnu ulogu da budu što pouzdaniji i učinkoviti.

U utrci kako bi se osiguralo da su podaci sigurno pohranjeni, u svim industrijama istražuju se nove tehnologije za cijelovito rješenje. U moru informacija i različitih sustava za pohranu najviše se ističu tvrdi diskovi Seagate-ove serije Exos Enterprise i serije Sky Hawk.

Exos – disk osmišljen kao visoko pouzdano rješenje za server, za sustave za pohranu i NAS sustave te kao takav namijenjen je da podnese najrigoroznija radna opterećenja. Koristi naprednu helijsku tehnologiju unutar tvrdog diska te time prilagođava Vaše zahtjeve za velikim količinama prostora za pohranu. Imaju ugrađenu zaštitu podataka Seagate Secure Instant Secure Erase – pojednostavljuju prenamjenu i odlaganje pogona, štite podatke u stanju mirovanja i pomažu u sigurnosti podataka.          

SkyHawk AI – prvi pogon stvoren posebno za rješenja za video nadzor sa omogućenom umjetnom inteligencijom (AI). SkyHawk AI obrađuje intenzivna računalna opterećenja koja prate AI tijekove rada. Velika propusnost i poboljšana predmemoriju pružaju izvrsne performanse slučajnog čitanja za brzo pronalažanje i isporuku video snimka i analizu.  Više o SkyHawk tehnologiji na Seagate blogu.

Kako se tehnologija razvija tako smo i danas suočeni sa novim izazovima u spašavanju podataka.

Predlažemo da neovisno koji sustav nadzora koristili i koje diskove za pohranu posjeduju ti sustavi, obavezno raditi backup i redovito provjeravati da sustav pravilno funkcionira, jer kod neispravnog diska sustav bude radio ali istovremeno video snimke neće pohranjivati.

U slučaju kvara diska, gubitka podataka ili kvara snimača disk ne spajati na računalo kako nebi došlo do još većeg kvara.  Već 25 godina uspješno spašavamo podatke sa raznih video sustava te koristimo najsuvremeniju opremu za spašavanje podataka. Vrhunski tim stručnjaka, inženjera Vam je uvijek na raspolaganju.

Nije bitno da li ste iz Zagreba, Splita, Osijeka, Rijeke… kurirske službe Vaš medij će dostaviti u roku 24 sata do nas. Obratite nam se sa povjerenjem.