Zagreb Potres

Zagreb earthquake 22.3.2020.

infoLAB, 23.03.2020. – Zagreb potres: Kad pomislimo da ne može biti lošije,  a nalazimo u globalnoj pandemiji Covid-19 Corona virusa  Zagreb je pogodio razoran potres magnitude 5.4.
Ugašen je jedan dječiji život, 27 ozljeđenih i ogromna materijalna šteta. Zagrepčani su pokazali veliku međusobnu solidarnost i zajedno sa vojskom i svim nadležnim službama, štete se već uveliko saniraju.
InfoLAB laboratorij je pretrpio minimalna oštećenja koja smo danas upotpunosti otklonili. No, u ovakvim katastrofama nisu svi bili te sreće.
Mnogima su hard diskovi, laptopi, računala, NAS storage i ostali uređaji za spremanje podataka opali sa polica, stolova, ormara. Ili su bili zatrpani stvarima koje su popadale po istim.
Većina ovih uređaja koristi mehaničke Hard Diskove, izuzetno osjetljive na bilo kakav mehanički udar ili stres. A najveća oštećenja nastaju kad tako oštećen hard disk pokušate uključiti. Ukoliko su oštećene mehaničke komponente (magnetske glave, nosači glava, distanceri ili “spindle” motora, oštećenje ploča diska je gotovo sigurno pri prvom uključenju. Jednostavno, kad ploče diska zarotiraju na 5400, 7200 ili više okretaja u minutu, ako sve nije ispravno, magnetske glave će zagrebati površinu magnetskih ploča i bitno otežati ili čak i onemogućiti uspješno spašavanje podataka.
S toga ako sumnjate da je vaš Hard disk doživio bilo kakav mehanički stres, NE UKLJUČUJTE disk.  Obratite nam se za besplatnu podršku, savjet i informaciju (01 3098-198, 3098-298). Opišite nam što se točno desilo i pružit ćemo Vam maksimalnu podršku.
Čuvajte se, zdravlje je najbitnije, pa tek onda sve ostalo, kako smo to već ranije opisali.

Uz jednu od najljepših misli ovih dana:
ZAGREBE, sad te još više imam rad!